Stiri ecologice [#8] – Spectacolele cu delfini interzise in Korea de sud

Chiar daca delfinii ne arata niste spectacole nemaipomenite acrobatice, Korea de Sud a decis sa interzica astfel de spectacole.

Este legal sa prinzi un delfin sau balena pentru spectacole sau cercetari, insa numai cu permisiunea autoritatilor. In caz contrat se pedepseste cu 1-2 ani de inchisoare sau amenda de pina la 5 mln won (~4300$). Dupa ce amenda e platita, prinderea balenelor, delfinilor, broastelor testoase si cailor de mare va fi ilegala, fiindca vor fi specii aparate, iar pedeapsa se va ridica la 3 ani de inchisoare si 20 mln won amenda. Prinderea acestor animale va fi permisa doar pentru cercetari.

Acum multi delfini au fost eliberati in ocean. Administratorii spectacolelor cu delfini spune ca aceste show-uri au un caracter educativ, aratind tinerilor lumea naturii. De asemenea, multi delfini au fost nascuti in captivitate, si pot avea probleme in libertate.

[sursa]

Ce parere aveti, Greenzoneri? Ar trebui Korea sa elibereze toti delfinii si sa interzica spectacolele, sau sa lase totul cum a fost?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s